17 mar 2008, 19:36

След залеза 

  Poesía
1069 0 18

В мълчанието на нечий залез.

Когато ирисът на дъгата помръква.

Като светулки жълти припалват

звездите.

Небето купол е.

Купол на църква.

Орлите спят край потоци изстинали.

Ехо от плач на кобила отеква.

Дъх от следи безвъзвратно отминали.

Сипещ се шепот от клетви.

Екстазно лилаво в очите на странника.

Упоен от гъстия мирис на тъмно.

Дъгата умира по малко със заника.

Но ражда се.

Ражда се църква.

© Катя Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??