СЛЯПАТА ПРОРОЧИЦА
_______________________________________
На Леля Вангелия
Пророчице сляпа.
С очи за Вселената.
Ти бе врата
между двата Свята:
грешния - на човеците
и светлия - на Безначалието.
Вдъхна кураж на народа ни,
гладен за познанието,
скрито в две захарни бучици.
И си тръгна...
Зад Белия Конник.
Къде ли си сега?
Виктор БОРДЖИЕВ
2006 г., Рупите
© Виктор Борджиев Todos los derechos reservados
Благодаря за подкрепата!