Слънчев, слънчев слънчоглед,
с братя и сестри безчет,
на слънцето ли сте деца,
поникнали от таз земя,
че денем търсите сами,
да ви погали със лъчи,
а вечер Слънчо щом заспи,
склонявате и вий глави.
И пак на утрешния ден,
със поглед в изгрев устремен,
посрещате го призори,
а то с целувка ви дари.
© Ивета Todos los derechos reservados