26.02.2021 г., 11:13 ч.

Слънчоглед 

  Поезия » За деца
946 1 2

Слънчев, слънчев слънчоглед,

с братя и сестри безчет,

на слънцето ли сте деца,

поникнали от таз земя,

че денем търсите сами,

да ви погали със лъчи,

а вечер Слънчо щом заспи,

склонявате и вий глави.

И пак на утрешния ден,

със поглед в изгрев устремен,

посрещате го призори,

а то с целувка ви дари.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??