24 jun 2017, 1:51  

Слънчова одежда 

  Poesía » Para niños
603 1 16

Рано Слънцето се скри -
зад леса се веч привежда
и през алени лъчи
срамежливо се оглежда.
Нежно вятърът ечи
и светулките повежда
от крайречните мъгли
да източат тънка прежда.
Плели цяла нощ щурци
и щом утрото поглежда -
пак си Слънчо премени
облачета за одежда.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??