24.06.2017 г., 1:51 ч.  

Слънчова одежда 

  Поезия » За деца
600 1 16

Рано Слънцето се скри -
зад леса се веч привежда
и през алени лъчи
срамежливо се оглежда.
Нежно вятърът ечи
и светулките повежда
от крайречните мъгли
да източат тънка прежда.
Плели цяла нощ щурци
и щом утрото поглежда -
пак си Слънчо премени
облачета за одежда.

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??