28 feb 2018, 14:51

Снежната пътека 

  Poesía » Otra
457 2 12

              По пътека от сняг жален вървя,

              свети ми в мрака бяла луна.

              Стъпки отекват тихо в снега,

              пъшка под тях събуден леда.

 

              Снежна пътека към стара врата,

              колибка за куче, скрита в снега.

              Къщичка малка зад бóрове два,

              свещените думи – "пак у дома!".

 

              Снежна пътека ме води в нощта,

              замръзнал капчукът клати глава.

              Потъва в забрава всяка следа.

              Дълга пътека – човешка съдба.

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??