В този град, в който
неоновият дъжд късно през нощта
придава зеленикав оттенък
на посивялата брада
на дрипавия Дядо Коледа
с торба с годни отпадъци в ръка,
а новото SLK-а
с отвращение го подминава,
в този град, сънувам как
пиян автобус препуска
и се разбива в обещанията,
на някой неонов знак.
Безплодните надежди
и романтични заблуди
падат на улицата
и заблудил се
падам с тях.
Невежо минало -
сега чистотата ти личи,
обзалгам се, че имаш
бели вътрешности и бездънни очи.
Но не въплъщаваш истината.
Сладки отминали дни,
шумни нощи и бушуващи страсти -
не въплъщавате истината.
Егоцентризмът и непукизмът
държаха душите ни свободни.
Но не въплъщаваха истината.
Младост, невинност, радост,
илюзорни представи.
Време е да променим истината.
© Филип Филипов Todos los derechos reservados
(тъй както умея).