21 mar 2024, 12:16  

Софра, за обич наредена 

  Poesía » De amor
124 4 10

СОФРА, ЗА ОБИЧ НАРЕДЕНА

 

Това са предрешени битки.

И в тях не виждам победител.

Ти бързаше да се наситиш

и да преминеш през бедите.

 

Останаха непожелани

и като прочит – маловажни.

копнежи, страхове и рани –

боклук, изронен по паважа.

 

Сега обаче се завръщаш –

по-уморен от щърк след полет,

в торбата – недояден къшей,

самотник в тъжната си пролет.

 

Ще стопля грубите ти длани,

паница с леща ще ти сложа.

Не проговарям да останеш.

С теб любовта е невъзможна.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??