17 nov 2023, 11:34

Спомен за Жени 

  Poesía
188 4 2

СПОМЕН ЗА ЖЕНИ

 

… започнах вече яко да старея, макар че въобще не ми се ще! –

как с някоя девойчица на кея да сляза? – вече тръгвам към стоте,

как да ѝ пея с летните авлиги? – да я задирям в цъфналата ръж,

освен да я разкажа в тихи книги, аз друго право нямам като мъж,

да вихролея летните ѝ рокли във хостел – нейде в края на света,

 

и да ми слита в сънищата мокри! – душицата ѝ светла да чета,

а тя е блага, Господи, и свята – щастлива в радостта да е Жена! –

прекрасна дъщеря на Светлината, която нявга в мен мъжа позна.

Красивата ѝ утринна камея ще смъквам аз – до сетните си дни! –

едно старчоче, седнало на кея, живея в кротък спомен за Жени.

 

16 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 19, 30 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??