7 mar 2012, 12:32

Спомен за матриархата 

  Poesía
592 0 5

 

СПОМЕН ЗА МАТРИАРХАТА

 

 

Хвърлихме детската жажда

в кладенец сух и дълбок...

 

Помниш ли? Баба изважда

пълно ведро. Като смок

струйката бързо провира

в стомните тяло от лед.

Дядо ми пие, не спира,

другите после, подред.

Цялата челяд строена

жаждата ще утоли...

 

С пръсти от страх вцепенени

(Господ дано се смили!)

влачим ведро. Ще ни смаже!

Мъката в него дрънчи.

Девата ще ни накаже -

гледат ни жадни очи.

 

 

© Мария Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??