6 may 2017, 12:59

Среднощно 

  Poesía
815 0 5

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Вълните на нощта са черно-бели

илюзии, пулсиращи подкожно,

дозирани самотно в опустели  

нюанси на кармична невъзможност.

 

Косите на нощта са своеволия,

разрошили съня на ветровете,

безбрежни като път, като утопия,

като пчела, разлюбена от цвете.

 

Ръцете на нощта са ампутирани

съзвездия от дим и разстояния,

обречени на вечно ненамиране

в нелепите сезони на желанията.

 

Очите на нощта са послепис

в историята крехка на живота,

доплувал до отчаяния миг

на своето спасение – Голгота.

 

 

 

© Геновева Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??