Пристига без да пита –
неканена, нахална,
влиза и помита,
младостта брутална.
До вчера – енергичен,
як и с остър ум,
днес – бавен флегматичен,
спомен за куршум.
Старост – не прощава,
на никого от нас,
всеки навестява,
не признава власт.
Радвай на живота,
с всеки миг богат,
да срещаш със охота,
стига, че си млад.
© Рот Кив Todos los derechos reservados