23 sept 2009, 13:22

Старост 

  Poesía » Versos blancos
636 0 0

В парка градски,

там, под старото дърво,

самотен белобрад старец седи

и годините с броеница той брои.

 

Спомня си там своите години,

кога в разцвета на силите си,

под това величествено дърво

как на млада девойка галеше косите.

 

С целувки нежни

той обсипваше ù лицето,

и с ласки мъжки -

ù взе сърцето.

 

Тез години минаха...

Ах, старост... старост...

Как тогава трайни ни наляга,

но тогаз нам мъдрост ни се дава.

© Венцислав Илиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??