Като мъничък лъч
разцепваш мрака
спомен мой светъл,
за старуха една
хванала две куки,
а ръце ù напукани и сухи
от работа…
слънцето лицето ù обгорило,
но усмивката ù запазило.
Сълзите си криеше тя,
слаба, да не я запомнят,
и първа любов си бе пожертвала,
но никога не се оплака
и с обич дари
внуци и дъщери…
почивка не видя, не спря
и така геройски си замина.
© Петър Петров Todos los derechos reservados