СТИШАВАНЕ
Разказвай ми, преди да си забравил
как в нощите ухаеха жасмини,
и как припява влюбеният славей
сред диплите на здрача нежносини.
Причината навярно да ми вярваш
са думите, които измълчавах.
Но любовта превърнеш ли в коварство –
грехът е сторен и не се прощава.
Ще можеш ли да продължиш нататък,
узнаеш ли, че всичко си погубил?
Недей разбужда нивга тишината,
защото будиш Демона на Врубел!
© Валентина Йотова Todos los derechos reservados