27.11.2023 г., 12:37 ч.  

Стишаване 

  Поезия » Любовна
196 4 7

СТИШАВАНЕ

 

Разказвай ми, преди да си забравил

как в нощите ухаеха жасмини,

и как припява влюбеният славей

сред диплите на здрача нежносини.

 

Причината навярно да ми вярваш

са думите, които измълчавах.

Но любовта превърнеш ли в коварство –

грехът е сторен и не се прощава.

 

Ще можеш ли да продължиш нататък,

узнаеш ли, че всичко си погубил?

Недей разбужда нивга тишината,

защото будиш Демона на Врубел!

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??