Очите отвориха своите страници...
… хора крачейки с дъжда,
угнетена жена, почиства тротоара
бесни коли, с изцапани седалки,
пищят и фучат,
времето бърза,
мигове чакат...
глинени фигури, играят с детска ръка
стар телевизор, излъчва желания
уморена жена, в люлеещ се стол
книга разлиства,
времето чака,
мигове свършват...
бързайки бавно, животът тече
новините валят, в слънчево време,
щастие гледа през всички ръце,
… очите затвориха своите страници.
© Славка Todos los derechos reservados