6 oct 2009, 16:08

Странникът 

  Poesía » De amor
714 0 15

 

СТРАННИКЪТ    -   19.06.2009

 

Страннико, само кажи ми:

Идваш от изток, нали?

После душата вземи ми,

в пепел я ти превърни.

 

Питам те, искам да зная,

него не го ли видя.

Чаках го, плаках до края,

пак съм сама на света.

 

Няма го моето щастие,

пусто е вече небето.

Искам последно причастие,

спира да бие сърцето.

 

Но, ако върне се някой ден,

аз ще възкръсна от нищото,

огън ще лумне отново в мен,

пак ще съм жива и дишаща.

 

Моля те, странниче, дай ми надежда,

мъничко зрънце ми трябва от нея,

за да остана, за да съм нужна,

да продължа да живея.

© Люба Георева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??