7 jul 2013, 0:03

Суицидно 

  Poesía » Otra
600 1 4

          Суицидно

 

 

Навярно повеят на близка неизбежност

погалил ме е с мамеща ръка.

Оттам ли иде тази хладна нежност?

 

Звучи мелодия, досягаща Мига...

 

На рамото ми каца пеперуда.

Самотен кей проправя път в нощта.

Нозете ми - внезапна и учудена,

прегръща раздвоена тишина.

Обърнал гръб, отива си брегът...

Застинало, не мръдва уж небето;

небе - циклоп, с вторачена луна.

 

Пеперудата полита към морето.

 

Безмълвна музика... Акорди блус.

Този кей е дансинг пуст,

но, ето - прави реверанс вълна...!

Искаш да танцуваме, Море?!

Или даряваш ми солените си длани

преди нависналото, смазващо Небе

за танц, отдавна чакан, ме покани.

 

© Людмил Нешев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Космическа мелодия на сърцето,пропита от флоиди на безкрая!Поздрав за хубавия стих!
  • Завладяващо и наистина суицидно!Хареса ми много!
  • Прекрасно!
  • Навярно повеят на близка неизбежност... прикова цялата ми сетивност тук, на този бряг, където море, небе, мелодия и танц се сливат във великолепна поезия! Браво!
Propuestas
: ??:??