СВЕТЛИНАТА - МОЕ ЩАСТИЕ
Не се предадох на съблазни и сплетни.
Не приех приятелство на подигравки.
Не се предадох на лъжи - отчаяни.
Не оставих любовта ми... да крещи.
Търсех истински приятели - уви!
Откривах всякакви измислици.
Стъпвах до огъня, покрай калта.
Останах невредима - цяла на брега.
Чужди са ми обсъждания, ругатни.
Преградата оставих си - заключена.
Дързостта с мен не се сприятели.
Красотата в тъмното е винаги невидима.
Приех живота за учител.
Съветник ми е... съвестта.
Светлината е мое щастие и сила.
Присъствието ми е - единствено и...
истинско.
© Крисимира Найденова Todos los derechos reservados