12 дек. 2010 г., 21:40

Светлината - мое щастие 

  Поэзия
570 0 2

СВЕТЛИНАТА - МОЕ ЩАСТИЕ


 

Не  се  предадох  на съблазни  и  сплетни.

Не  приех  приятелство  на  подигравки.

Не  се  предадох  на  лъжи  -  отчаяни.

Не  оставих  любовта  ми... да  крещи.


 

Търсех  истински  приятели  -  уви!

Откривах  всякакви  измислици.

Стъпвах  до  огъня, покрай  калта.

Останах  невредима  -  цяла  на  брега.


 

Чужди  са  ми  обсъждания, ругатни.

Преградата  оставих  си  -  заключена.

Дързостта  с  мен  не  се  сприятели.

Красотата в тъмното е винаги невидима.


 

Приех  живота  за  учител.

Съветник  ми  е...  съвестта.

Светлината  е  мое  щастие  и  сила.

Присъствието ми е - единствено и...

                                                         истинско.

 

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??