19 jun 2007, 16:40

Светофарни деца 

  Poesía
569 0 9

Ето, вижте ги, те са! Омърляни, боси,

с ръце от асфалта по-груби и черни.

За кой ли път вече изричат въпроса;

„ – Да мия ли, бате?”.  Прибират мизерни

стотинки и щедри псувни и закани,

и отровния поздрав на стотици мотори,

а въздухът лепне по влажните длани,

а в очите им тегне вековна умора...

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??