У мен живеят хиляди проблеми,
но най-жесток е винаги страхът –
това, че нещо може да намеря
завинаги потъпкано в прахта.
Така е.
Всичко тихо отминава.
И аз ще тръгна някой ден оттук.
Дори не зная колко ми остава
до светлата надежда да вървя...
А тя сега е толкова далече
и пътят е обрасъл в суета...
Потънал е в подмяна на копнежи,
в заблуди,
свели смисъла в калта...
Нали разбираш –
всичко е на карта,
но не и всеки може да чете...
Проблеми замъглиха моя поглед,
а имах светъл поглед
на дете!
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados