23 jul 2023, 19:50

Сякаш гръмотевица ме трясна 

  Poesía » De amor
251 2 3

СЯКАШ ГРЪМОТЕВИЦА МЕ ТРЯСНА

 

Сякаш гръмотевица ме трясна.

Бишна ме Сахарският самум.

Ти дойде при мен – така прекрасна! –

че по теб изгубих ум – и дум.

 

Ветролейна бялата си рокля.

Тихо рейна снопчето коси.

Казах си, щом в миг до мен се кротна:

– Боже мили, слез – и ме спаси!

 

Гледах полетялата ти блузка.

Кроткият пред мен момински свян.

И табун коне в мен запрепуска!

И взривих се като стар вулкан.

 

Луднал самодив сред самодиви,

питах се по цели нощи! – сам,

как ви прави толкова красиви

Господ Бог? – наистина не знам.

 

И – нали Поет съм си нескромен,

посветих ти стихче с тих курсив.

Ти – Жената в моя сън и спомен,

за която аз съм още жив!

 

22 юлий 2023 г.

гр. София, 10, 45 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Веднъж и ти почука
на входната врата.
Казах си- наслука!
Ей туй е любовта!
Зализах си косата, ...
  584 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??