30 dic 2017, 14:23  

Сякаш сън 

  Poesía » Otra
781 8 22

Една любов във виното искри

и блясъкът ѝ леко заслепява.

Сърцата ни са зимни и добри

и някак неусетно се предават.

 

Доверието доста лесно ги опи…

Сами историите се разказват.

Разпален, пулсът вените гори.

Наздравиците ни го обожават.

 

Светът ни - много млад и чист,

по детски е способен да обича

и мен, и теб, и мисълта за нас,

която в бъдещето ни наднича.

 

Назад е общият житейски път.

Любимите ни, вечно живи хора.

Усмивките им. Топлата им плът,

отпиваща от радостта на спора.

 

Докосват чашите със светъл звън

надеждата, която виното оставя.

Отива си едно, било е сякаш сън,

преди да се стопи ни благославя.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??