СЪБУЖДАНЕ С ИСТИНА
Росица Чакърова
Да бе лъжа... А то е гола истина,
прикрита с кръпки пъстра демагогия,
с клишета от учебници написана,
изпята с лесна, простичка мелодия.
Крещи отпред побъркан рецитатор,
овации събира с поглед блеснал,
под съпровод на пролетния вятър –
смущава тишината ми небесна...
Аз искам да изтрия този кадър,
тъй нагло утринта ми днес обсебил
и да изпитам топлата наслада
от нежното събуждане до тебе,
да ме целунеш гол и сладострастен,
по мен да нарисуваш пролет с длани.
И щом приема твоето причастие,
да ме помолиш дълго да остана...
Лондон, 31/03/2018 12:07
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados
Хубава Цветница и предстоящата Страстна седмица!
Поздрави!