31 ene 2010, 10:59

Съдба 

  Poesía » Otra
457 0 0

Отново сам! За кой ли път

заставам пак на кръстопът,

понесъл тежкия си кръст,

от свои и от чужди сочен с пръст,

посмешище, защото бях добър,

без маска или скрит зад параван,

бях себе си! Без роля на живота-сцена,

цената вече е платена, а тя е моето сърце,

останах даже без лице, загубих всичко !

Треперещ лист и празнота, това е моята съдба,

но според тях, уви, не са познали!

Миг ще бъдеш на върха, а после сгазен във калта,

изправяш се и продължаваш, вървиш напред,

не се предаваш, бориш се за всеки дъх…

Застанал пак на кръстопът,

прави добро, то някога се връща,

макар и да те сочат с пръст…

 

Живко Иванов

29.01.2010г.

© Живко Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??