13 abr 2023, 23:58

Сълза и любов 

  Poesía » Filosófica
437 5 8

Една сълза по скулите търкулна
соленото на трудния живот,
безсмислено от нищото се втурна
запазила горчивото в амок.

 

По нишките преплетени изкусно
разля роса родена след тъга,
тя тежка бе, но тихичко се спусна
в дълбокото. Превърна се в съдба.

 

Различна, укротила ветровете,
око на буря, късче тишина,
страха надмогна, счупи ледовете
и сгуши се на топло в любовта.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??