30 jul 2011, 23:16  

Сълзица обич 

  Poesía » De amor
1296 0 27

Сълзица обич

 

Изстиваш бавно, като въглен,

покрит дълбоко в пепелта –

(забравили да го изхвърлят

или да върнат пак в жарта).

 

Не съм ти радост, нито мъка –

(посърнал есенен листец).

И думите ми недомлъвки

не стигат твоето сърце.

 

Единствено да не премръзнеш,

 прекрачваш мълком моя праг.

И чакаш само да се мръкне –

по тъмното да хукнеш пак...

 

Така живееш –  рядка птица

в един  далечен  свят красив.

А моята любов-сълзица

не пали, нито пък гаси.

 

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??