2 dic 2011, 10:19

Сълзите на Вивалди 

  Poesía » Otra
506 0 8

Юнска нощ.

Звездите слезли ниско.

Трепти във здрача

най-тъжният цигулков плач.

Сипе люляковите си акорди -

светът покрива със вълшебен плащ.

Ефирна струна,

нежно затрептяла

от допира на влюбен лък…

В ръцете на маестрото е бяла

люлякова гранка,

опияняваща със дъх.

 

Ухания от нежно тайнство

изпълват срамежлива  нощ.

Сълзи са всички ноти на  Вивалди,

сълзи, отронени с възторг…

 

© Лъки Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??