4 feb 2015, 7:44

Сънища 

  Poesía » Filosófica
377 0 4

Сънувал някой, че снегът гори.

Друг гол, под дъжд танцувал.

Трети, в съня умеел да лети.

На воля, във вселената пътувал.

 

Но идва краят на съня.

Животът леко удря ни плесница.

Възпротивиш се - удря ти шамар.

И впряга те в раздрънканата колесница.

 

И теглиш непосилния товар.

Хомотът ти протрива раменете.

Минутите почивка са ти дар.

Присядаш. И не усещаш коленете.

 

И тръгваш пак. Къде? Напред.

Светлина все някаква ти се привижда.

А светлината трябва да е в теб.

Дори и Бог за нея да завижда.

 

Сам, жестокия ярем махни.

Впрегни във него кочияша.

Сънят си, не е трудно, сам сбъдни.

Отпивай щастие от пълна чаша.

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Харесах тези "Сънища".
    Браво за поредната ти хубава творба, Ник!
  • Разбираема фолософия!Харесах и оценявам творбата!
    Поздрави от мен и хубава вечер!
  • Ако очакваш хомот - хомот ще получиш...
    А Светлината е в теб - само да вярваш и да мечтаеш трябва да се научиш!
  • Добре казано!Всичко зависи от мерната единица!Поздрав,Ник!
Propuestas
: ??:??