5 oct 2021, 22:58  

Сънотворно 

  Poesía » Del paisaje, Otra
450 6 14

В шумата му спря сърцето,

там го чувах как тупти...

Есента го сгу́ши: Клето

облаче, лети, лети...

 

Извалял се беше вече

октомврийски сприхав дъжд.

В скъсаното си елече,

облачето изведнъж

 

се отскубна от листата

и внезапно полетя,

есенната му позлата

падна в мокрите цветя.

 

А небето тънкостенно

зад прозореца сънлив,

предоволно се протегна

във съня си светлосив.

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??