3 sept 2024, 0:11

Сърцето има скрити дарби 

  Poesía
148 2 10

Крилата са за птиците, така е –

човешкото летене значи друго.

Човешкото летене … е омая,

то е мистично – тайнствена заслуга.

 

Аз неслучайно бродих в сто пътеки,

пресякох сто реки в стихийна лудост.

В сто изгрева – мечтания разчетох,

в сто залеза се гмурнах, сякаш плувам.

 

Аз нямам нито кораб, нито лодка,

ни дирижабъл в синия безкрай.

Сърцето има скрити дарби – ловко

умее да достига Ад и Рай!

© Данаил Таков Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??