Гледам – дърво.
Разклонено и чепато –
простряло към небето ръце,
пречупени в щастие...
Миг от живота –
приел светото причастие,
на крачка от болката.
И толкова.
Бурята –
вихъра гневен,
отминал е,
нейде далече
и само ветрецът напява
в безумната си тъга.
И толкова.
– Нима съжалява?
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados
Поздрави!