По неведомите пътища съдбовни
наш Стоянчо днес министър става.
Да не казваме слова греховни,
той едва гимназия завърши.
После висшето записа,
но с ума си всички слѝса.
Заредиха се поправки, двойки...
Зор да видиш, зор и мъка,
но на нашият не му и пука.
Где се муши, где се вря...
Рушвети бута... Стóри чудеса.
Най-накрая дипломата взе.
Адвокат наперен стана,
то се знае в София голяма.
Няма ум, но има здрав кураж!
И живота взе на абордаж...
Бързо той се поогледа
във партийните среди.
Не е важен мирогледа,
щом мирише на пари!
Властващата партия избра,
план направи. Атакува!
Равен няма в таз игра,
кат' лисица болна се подвря.
В дъщерята на Партийният се "влюби",
много важно, че е грозновата!
Тъй се правят, Брат нещата!
Тъстът сватба вдигна величава...
И се знае, той министри назначава!
Наш Стоянчо май сполучи...
А пък вие си учете,
над учебник се потéте.
Ум на сéло патките пасé,
а в града царува диванé!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados