16.01.2019 г., 0:06 ч.  

Така се прави 

  Поезия » Друга
301 1 3

По неведомите пътища съдбовни

наш Стоянчо днес министър става.

Да не казваме слова греховни,

той едва гимназия завърши.

После висшето записа,

но с ума си всички слѝса.

Заредиха се поправки, двойки...

Зор да видиш, зор и мъка,

но на нашият не му и пука.

Где се муши, где се вря...

Рушвети бута... Стóри чудеса.

Най-накрая дипломата взе.

Адвокат наперен стана,

то се знае в София голяма.

Няма ум, но има здрав кураж!

И живота взе на абордаж...

 

Бързо той се поогледа

във партийните среди.

Не е важен мирогледа,

щом мирише на пари!

Властващата партия избра,

план направи. Атакува!

Равен няма в таз игра,

кат' лисица болна се подвря.

В дъщерята на Партийният се "влюби",

много важно, че е грозновата!

Тъй се правят, Брат нещата!

Тъстът сватба вдигна величава...

И се знае, той министри назначава!

 

Наш Стоянчо май сполучи...

А пък вие си учете,

над учебник се потéте.

Ум на сéло патките пасé,

а в града царува диванé!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,Милко,Силве,Веси!
  • Може би си прав, че така се прави, но предпочитам да заложа на книгите и да не изневерявам на себе си, Хари. Не ставам за политик Поздрави!
  • Много ми хареса, Хари.
Предложения
: ??:??