Животът ни обръща се за миг
и преобръща цялата Вселена.
Един обикновен любовен стих,
една поляна пъстра и зелена.
Една жена с усмихнати очи,
едно хлапе в ръката със хвърчило.
Едни несбъднати мечти,
размазана спирала и червило.
Една изгаряща любов,
една раздяла нежелана.
Животът е красив, но и суров.
До края помниш всяка рана.
Едно писмо от таен обожател,
едни цветя захвърлени в боклука.
Ръка подава ти приятел
и след падението взимаш си поука.
Животът е възходи и падения,
гореща страст, изпепеляващ пламък.
Изпълнен е със удоволствия, но и мъчения.
Дали е диамант или пък камък?!
От теб зависи твоята съдба –
дали ще страдаш или ще се смееш.
Кога ще стигнеш до върха,
щастлив ли утре ти ще остарееш.
© Петя Петрова Todos los derechos reservados