28.09.2021 г., 12:34 ч.

Такъв е животът 

  Поезия » Друга
297 1 3

Животът ни обръща се за миг

и преобръща цялата Вселена.

Един обикновен любовен стих, 

една поляна пъстра и зелена. 

 

Една жена с усмихнати очи,

едно хлапе в ръката със хвърчило.

Едни несбъднати мечти,

размазана спирала и червило.

 

Една изгаряща любов,

една раздяла нежелана.

Животът е красив, но и суров.

До края помниш всяка рана. 

 

Едно писмо от таен обожател,

едни цветя захвърлени в боклука.

Ръка подава ти приятел

и след падението взимаш си поука.

 

Животът е възходи и падения,

гореща страст, изпепеляващ пламък.

Изпълнен е със удоволствия, но и мъчения.

Дали е диамант или пък камък?!

 

От теб зависи твоята съдба –

дали ще страдаш или ще се смееш.

Кога ще стигнеш до върха,

щастлив ли утре ти ще остарееш. 

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Споделям казаното. И в страданието човек може да намери сили да се усмихне и да е благодарен за това, което все пак има. 😊
  • Чудесно е!
  • Да, такъв е животът- солен и сладък!
Предложения
: ??:??