30 mar 2010, 8:58

Там 

  Poesía
1103 1 7

И тук тополите отдавна са изсечени.

Да бъдеш себе си е трудна свобода.

На недокосване

два бряга са обречени,

а сякаш на любов един човек с брада.

 

И тук неволите са думи неизречени.

Очакването се нарича самота.

Дори и кестените

тук не са за печене.

А чуждото нещастие е красота.

 

На тази точица невидима на глобуса

да носиш истината се брои за грях.

Към изкуплението

пътищата много са

и да си тук, изглежда, е един от тях.

 

 

 

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??