И тук тополите отдавна са изсечени.
Да бъдеш себе си е трудна свобода.
На недокосване
два бряга са обречени,
а сякаш на любов един човек с брада.
И тук неволите са думи неизречени.
Очакването се нарича самота.
Дори и кестените
тук не са за печене.
А чуждото нещастие е красота.
На тази точица невидима на глобуса
да носиш истината се брои за грях.
Към изкуплението
пътищата много са
и да си тук, изглежда, е един от тях.
© Бисер Бойчев Все права защищены
...Очакването се нарича самота.
...да носиш истината се брои за грях.
Мисля, че с това си казал всичко!
Поздрави!