15 jul 2008, 20:35

Танцът на Русалката 

  Poesía » De amor
823 0 19
Къде сте днес, Рицари с бели доспехи?
Къде сте, измислени в сън Дон Кихотовци?
Когато Русалката търси утеха,
когато на късове рони живота си?

А толкова много до скоро ви биваше...
Разтваряхте щедро лъжливи обятия.
Но... гръмна... И почнахте да си отивате -
забравили дълг и любов, и приятелство.

Къде сте сега да спасите Русалката
от злия магьосник, разнищил съдбата й?
Къде са ви шпагите, сабите, блясъка?...
На прага оставихте студ и предателство...

....................................................................


... Отвъд хоризонта самотна Русалка,
за обич откъснала свойта опашка,
танцува до смърт и се стапя със залеза.

Морето попива следите кървящи...

© Бианка Габровска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??