3 mar 2021, 10:45

Теб, Родино – ябълка от злато 

  Poesía » Civil
283 8 14

Стиска пръст, в ръката на дете си,
ален цвят – в косите на момиче.
Песен си, що вятърът разнесе
и на тебе раят ми прилича.

Кървавите ризи са опрани,
спят отдавна синовете твои.
Само ехо, нощем, из Балкана,
плаче, сред трънаци и усои.

Споменът за тях не ще угасне,
щом туптят сърцата наши тръпни.
Майчице, изстрадала, прекрасна,
враг не ще на прага ти да стъпне!

Преклонете, българи, челата
и навеки своя дом пазете.
Теб, Родино  – ябълка от злато,
с житени ръкойки край нозете.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??