8 may 2008, 23:44

"... теменугите те орисват..." 

  Poesía
614 0 12
 

 

Теменугите

нашепват залезно,

съшити с носталгия те преплитат

в брътвежи за лятото - недочакано

и тихо в сенки се вричат!

 

Теменугите

миришат на плът,

на пръст, съзряла безкрая

и стенещо газят те в дъжд

от незапомени стонове в рая...

 

и толкова много болят,

и толкова много ти липсват,

без свян, като на кръстопът

теменугите те орисват...

 

 

и капе мирис на

мъст,

пръст,

кръст,

съшита

с носталгия -

плът!

 

 

08.05.08

Пловдив

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??