Теория за невероятностите...
Не анализирай Мига!.. Изживей го!..
Аз
... Ще дойдеш ли в самотната ми вечер,
когато няма даже и звезди,
но не със пожелания обречени,
а с тръпка в разлюляните гърди?..
Не се ли умори от Самотата
и в ужаса на всеки следващ ден
да търсиш Бряг и чакаш своя Вятър,
от дългото безветрие пленен!..
Аз знам, че вече няма да е същото,
но нека да опитаме поне
да обуздаем на Мига и Чувствата
връхлитащи на яростни коне!..
И даже да звучи невероятно-
обичам те до днес, но замълчи
за да накарам Любовта обратно
да трепне и във твоите мечти!..
... И нищо, че в косите ни отдавна
оплетоха се нишки от сребро
ще ти открия страшната си Тайна
в това позакъсняло Тържество:
обичах те безумно, по човешки,
желаех те със всички сетива,
но някак си абсурдно, с много грешки
не ти доказах някога това!..
Тъй в търсене на висшата Хармония
по пътя се изгубихме със теб,
а нейде по завоите- с ирония
сам Дяволът натрапваше обет...
... И нищо, че Плътта ще е унила,
в Душите ни обаче, Младостта
невероятно ще е съхранила,
знам, щурата спонтанност на Страстта!..
Понеже те, Душите, не стареят
и най-невероятните неща
без доказателства ще оживеят
отново, ако споделим нощта!..
И всичките несбъднати Желания,
и Оптимизмът ми необуздан,
и най-невероятните Послания:
ти донеси!..
Защото пак съм сам!..
И пак в нощта с един файтон вълшебен
да гоним магнетичната Луна,
но стигнем ли я: искам да си вземем
от нежната ѝ, луда Светлина...
Божественото в нас да осъзнаем
е най-невероятната мечта,
когато бродим със инстинкт омаен
из Лунните полета на Страстта!..
... Най-прелестното нещо дето помня
е вечно разлюляният овал
на твоите гърди във нощ бездомна,
но не от Вятърът!..
Той беше спрял!..
А хванати в капана на Сегашнато
и дърпани от Времето напред-
повярвай ми, че няма да е страшно
назад да хвърлим взор със пиетет
и само ти, и аз, и Спомените
във най-невероятният си шанс
да изживеем пак годините отронени
от Времето!..
... В чаровен Ренесанс!..
... А в утринта тръгни пак мълчаливо
(покръстена във Храма на нощта!)
и ще си доказателството живо:
за най-невероятните неща!..
д-р Коста Качев
© Коста Качев Todos los derechos reservados