28 dic 2012, 9:47

Ти спомняш ли си... 

  Poesía » De amor
919 0 4

Ти спомняш ли си езерото и тревата,

смеха, кънтящ сред дивите гори,

ти спомняш ли си вечерите и луната

и как те гледах в пъстрите очи?

 

Ти спомняш ли си нашето мълчание,

огъня, китарата и мен,

изпълнена с тихичко желание

да останеш и до утрешния ден?

 

Ти спомняш ли си езерото, тишината,

покоя нощен, аз и ти,

ти спомняш ли си, утрото, росата,

огрени с топли слънчеви лъчи?

 

Ти спомняш ли си нашата раздяла,

в душите ни изгаряща тъга,

ти спомняш ли си и жената посивяла,

разказала ни всичкото това?

 

Ти спомняш ли си моя плач тогава,

от спомена внезапно връхлетял,

от болката свирепа, подивяла

аз себе си се бях познал.

© Васил Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??