7 sept 2018, 16:55

Ти, сърце ... 

  Poesía
458 8 7

 

Усмири се накрая, сърце! 
Не събирай небесни трошици! 
Не протягай напразно ръце
подир сенки на литнали птици!

 

Не търси споделена вина!
Не очаквай, не питай, не искай!
Със приведени, зли рамена
вечерта идва - плашещо ниска.

 

Ако някой те ритне, плачи! 
Ала тайно... светът да не знае.
Срещай утрото с нови очи
и отново обичай безкрая.

 

Топло, мое сърце, остани! 
Не се вглеждай с възхита в тъгата! 
Някой ден подир хиляди дни 
Бог за теб ангел бял ще изпрати.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??