24 ene 2018, 11:06

Тогава, когато... 

  Poesía
409 4 16

Когато му потрябва дом,

клишето изкопа основи.

Скова кофраж, наля бетон,

стените взе да мисли и злослови.

 

Не бѝли те каквито са билѝ

по бащино и майчино му време.

Тогава, сякаш зидали са се сами,

а тези тук – не! Дявол да ги вземе!

 

Засмя се под мустак мигът

и тръгна другиму да свети.

Просторен е на думите светът.

Бездомните валят ги дъждовете.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??