"И тоя дом да се обърне с керемидите надолу
той може пепел да яде, но няма да се моли."
Борис Христов
Той
Обърна се животът му. Надолу.
И тихото се върна във деня му.
Той взема своята тъга. Отново.
Но я показва рядко. Преди залез само.
Държи отдавна спомени във себе си.
И разговаря вечер с Господ.
А Той мълчи. От много време е...
Или не чува думите му просто.
И може би обърнат наобратно,
денят ще си остане само негов.
Той няма път назад. Денят е кратък.
И няма да поиска още време.
Той няма да живее сто живота.
Един си има. И е все надолу.
И тишината спомените да му вземе,
ще ги мълчи. Но няма да се моли.
Венцислав Янакиев
13.01.2013
© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados