Днес слънцето отново полудя,
разтича се стремглаво по небето,
по улиците плачеха цветя,
че лунички им дупчеха лицето.
Антените закимаха сърдито,
прозорците пък спуснаха пердета,
а слънцето със светлата коса
като момиче пъргаво зашета.
Водата във фонтана закипя,
направо се превърна в мляко,
а пеликаните със розови крила,
застинаха в следобедна позлата.
Във парка пейките задрямаха по обед
със топлите си сини гърбове,
мърмореха си тайно и с надежда,
че трябва да отиват на море...
© Джулиана Кашон Todos los derechos reservados